Fodrász – Borbély – Kozmetika

Fodrász – Borbély – Kozmetika

Ezt kereste?  Fodrász – Borbély – Kozmetika? Akciós olcsó fodrászt, borbélyt vagy kozmetikust?

FodrászSzolgáltató iparos, aki férfiak hajának, bajuszának, szakállának nyírásával, ápolásával, arcborotválással, illetve nők hajának szépítésével, ápolásával, vágásával, göndörítésével, hajviseletük elkészítésével foglalkozik.

Fodrász és szépségápolás, ebbe a szakágazatba tartozik:

 1. frizurával, hajszínnel, haj és fejbőrápolással kapcsolatos tanácsadás
 2. hajmosás, vágás, szárítás, egyenesítés
 3. tartóshullám-készítés, hajfestés, hajdúsítás hajvarrással vagy ragasztással
 4. borotválás, szakáll- és bajuszigazítás
 5. különböző hajárnyalatok vegyítése a parókák természetes kinézete érdekében, a haj megadott pozícióba rendezése és a hajszálak összevarrása vendéghaj kialakításához
 6. hajpótrészek, készítése
 7. tanácsadás hajápolással, kozmetikai termékekkel és hajstílusokkal kapcsolatban
 8. a használt eszközök előkészítése, műszaki állapotának ellenőrzése, karbantartása, használat utáni tisztítása, fertőtlenítése

FEOR 5211-00

Munkakörök és rokon foglalkozások

 •  5211-00 – Fodrász
 •  5211-02 – Férfifodrász
 •  5211-03 – Gyerekfodrász
 •  5211-04 – Hajmosó
 •  5211-05 – Női fodrász
 •  5211-06 – Parókakészítő
 •  5211-07 – Színházi fodrász
 •  5211-08 – Színházi parókakészítő

Kozmetikus

A kozmetika kifejezés a görög cosmeo szóból származik, jelentése: szépít, ékesít. A kozmetika egyidős az emberiséggel – szerepe a mai korban az előnyös vonások hangsúlyozása és a hibák háttérbe szorítása, a bőr ápolása, állapotának javítása. A kozmetika képesítéshez kötött szolgáltató ipar. A kozmetikus foglalkozhat az egészséges arc és test ápolásával, kezelésével, masszírozásával, szépséghibák elfedésével és megszüntetésével valamint kozmetikai készítmények előállításával és forgalomba hozásával.

Mit csinál egy kozmetikus?

 1. Képes bőrtípusod és bőrproblémáid diagnosztizálására. Ha olyan bőrproblémát talál, ami orvosi kezelést igényelhet, azonnal jelzi számodra, hogy keress fel egy bőrgyógyászt.
 2. Olyan kezeléseket is el tud végezni, amelyek hatékonyan aktiválják bőröd regenerációs folyamatait, és amelyeket otthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon körülményesen tudnál elvégezni.
 3. Hasznos és működő tanácsokat ad termékekkel, otthoni bőrápolással kapcsolatosan.
 4. Folyamatosan fejleszti magát, és tovább is adja a megszerzett információkat.
 5. Mivel a cél a helyes bőrápolás és a bőr regenerációs képességének megőrzése, a használt termékek természetesek és nincsenek tele mesterséges tartósítókkal.

OKJ száma: 54 815 02

Feor száma: 5212

Fodrász – borbély

Férfi fodrász-borbély

szakember festi, színezi, borotválja, formára vágja az arcszőrzetet. A vendégek haját is mossa – színezi, festi,melírozza, szárítja, egyenesíti, vagy hullámosítja. Hajmosást, hajszárítást végez, hajszín-változtatási eljárásokat (hajszíntelenítést, színezést, festést, melírozást) elvégzi a haj tartós hullámosítását, volumennövelését, kiegyenesítését. Különösen ügyel arra, hogy egészséget veszélyeztető, vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő. Csak egészséges arcon, fejen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapotfelmérés alkalmával, ha az egészséges állapottól eltérő elváltozást észlel, dönt a szolgáltatás elvégzésének módjáról, vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlja.

Férfi fodrász-borbély OKJ 54 815 03

 

Fodrász Borbély Kozmetika akár olcsón ingyen akciós és fodrász borbély kozmetikus olcsó akció