Zár javítás csere szerviz nyitás

Zárjavítás – Zárcsere – Zárszerviz – Zárnyitás

Ezt kereste? Olcsó akciós zárszerelő, zárszerviz?

KulcsmásolóA kulcsmásoló munkája során bejárati ajtók egyszerű, vagy biztonsági záraihoz tartozó kulcsok másolásával foglalkozik. Feladatának kisebb részét képezi a régebbi típusú gépjárművek egyedi kulcsainak másolása. Munkája, amit speciális gépekkel végez, nagy precizitást igényel, melynek végén mindig szükséges a kézi finomítás. Ennél a munkánál a tizedmilliméteres eltérés is komoly hiba, mert a kulcs ilyenkor már lehet, hogy nem nyitja a zárat. A kulcsmásoló folyamatos kapcsolatban áll a vevőkkel, megrendelőkkel, így egyfajta kereskedelmi szolgáltatást nyújt. Munkáját végezheti alkalmazottként, de vezetheti saját vállalkozását is.

FEOR 815213
Gépi forgácsoló
A gépi forgácsoló feladata fémből, színesfémből és nemfémes anyagokból különféle (tengely, tárcsa, szekrényes
és egyéb) geometriai kialakítású, többnyire gépiparban gyártott termékek alkatrészeinek részegységeinek
forgácsoló gépeken történő elkészítése (gyártása) adott műszaki rajz, műhelyrajz alapján.
OKJ 34 521 03

Épület- és szerkezet lakatos

Az épület- és szerkezetlakatos az épületek és építmények szerkezeti fémvázának összeszerelésével, felállításával, karbantartásával és javításával foglalkozik. Munkája során fémes anyagokból, például vasból, acélból készít lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat, valamint tartószerkezeteket dolgoz ki vázlatrajzok és műszaki rajzok alapján, amelyeket akár ő maga is elkészíthet. Az elkészült elemeket az épületek kivitelezése során ő szereli össze, gyakran a magasban végzi munkáját.

FEOR 732104

Lakatos

A lakatos hagyományos mesterség illetve foglalkozás. A lakatos eredetileg zárszerelő volt, zárak, lakatok, kulcsok illetve épület- vagy bútorvasalások készítésével illetve javításával foglalkozó szakember volt. Manapság vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült különféle lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket munkál meg. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi. A lakatosmesterség a középkorban vált külön a kovács mesterségétől. A lakatos a műhelyében munkapadon dolgozott, saját tűzhellyel vagy kis kohóval rendelkezett. Kialakult hagyományos munkaeszközeinek köre is: kalapácsok, vésők és más kéziszerszámok, üllők, satupadok stb. Tevékenysége már több ágazatra bomlott szét (műlakatos, épületlakatos, géplakatos, karosszérialakatos stb…

akár olcsó zárjavítás zárcsere zárszerviz zárnyitás zárszerelő árak